Autori români

Dragă inimă – Vasi Rădulescu

June 7, 2022

În primul rând, vreau să vă zic că Dragă inimă a fost prima carte pe care am citit-o de la Dr.  Vasi Rădulescu și mi-a plăcut tare, tare mult. O văzusem acum ceva timp la cineva, într-un story pe instagram, știu că am și vorbit despre ea la vremea respectivă, așa fugitiv, aflasem că e bună, după care m-am hotărât și eu să o cumpăr.

Se citește foarte ușor, iar poveștile, chiar dacă sunt despre ,,oameni care nu mai sunt”,  au o frumusețe pură, adolescentină. E tipul de scriitură care, după ce termini un capitol și închizi cartea, simți nevoia să fii tu doar tu cu tine. Să analizezi ce ai lecturat pentru ca, în final, să-ți dai seama că, de fapt lucrurile sunt simple și fiecare întâmplare, în esența sa, are ceva bun de luat pe mai departe.

Poate că nici nu ai habar cât de norocos ești. Ai apărut aici și poți, cu trupul și mintea, să iei parte la lucruri incredibile…

Un motan portocaliu cu zâmbet continuu pe chip sau un câine ce merge mereu crăcănat. O strângere în brațe. Un fior al revederii. Un sărut lung. Un peisaj de vis. O carte citită în tren. Simfonia picăturilor de apă într-o toamnă cu gutui la geam. O păpădie ce-și desprinde semințele sub suflul tău sincer. O bunică ce scoate cozonacul din cuptor. Un bunic ce strânge nuci în poală. Un copil ce râde în timp ce aleargă spre tine. O masă alături de cei mai buni prieteni. Un vin fiert și trei povești. Un album de fotografii vechi, răsfoit cu încetinitorul. O călătorie. O fugă după autobuz.

Scrisoare către tine, inimă dragă

Capitolele sunt foarte light structurate, dar cu substanță. A avut grijă Vasi Rădulescu să insereze emoție, și empatie, și personaje simpatice, și, și… Sunt povestioare ale pacienților cu care a avut contact, iar relatarea este una extraordinară, în sensul că nu abundă în termeni specifici din medicină.

Pe alocuri, unde firul narativ e încărcat cu evenimente negative, autorul știe să îndulcească cu un soi de scrisori, de la el către… inimă, care mie mi s-au părut geniale. E o corespondență către un destinatar precis, care răspunde la scrisori, dar, în felul lui: printr-o bătaie mai rapidă sau, din contră, printr-un ritm liniștitor, semn că All good, Vasi!


În loc de încheiere…

Nu vreau să fac nicio trimitere către scandalul în care a fost implicat Dr.  Vasi Rădulescu la începutul anului 2022. Vreau ca atunci când  parcurgeți cartea să vă concentrați pe pasajele frumoase de acolo, să trăiți plăcerea unei lecturi ușor de parcurs, relaxante, bune de pus pe rană. Exact cum am făcut și eu.

Merge perfect să fie savurată la umbră, cu o limonadă fresh lângă.

Lectură plăcută să aveți!

No Comments

Leave a Reply